Download Free Templates http://bigtheme.net/ Websites Templates

Paulovnija (Paulownia) je drvo koje najbrže raste. U Aziji, ali i Australiji, paulovnija ima široku primenu. U Evropi, pa samim time i u Srbiji, gaji se od skora.

Ovo drvo je svoj naziv dobilo po imenu princeze Anne Pavlovne, ćerke cara Pavla I Petroviča. Iz istog razloga poznato i kao "princess tree". U Kini paulovniju zovu "zmajevo drvo" a u Japanu "kiri".

Sve vrste paulovnije su brzo rastuće i koriste za industrjsko dobijanje drvnog materijala, bio mase, etanola, stočne hrane, hartije i drugog, ali postoje značajne razlike u pogledu kvaliteta, brzine rasta i otpornosti na vremenske uslove. 

Paulovnija - Paulownia   Paulovnija - Paulownia   Paulovnija - Paulownia

Zašto gajiti isključivo vrstu Bellissima?

BELLISSIMA (Bellissia) je najkvalitetniji hibrid (nije GMO), a nastala je udruženim radom tri svetski najpoznatija instituta iz Amerike, Nemačke i Italije. Ova vrsta garantovano trpi temperature do -26 C, raste za oko 20% brže od svih drugih vrsta i nije invanzivna. Međunarodno je klasifikovana i zaštićena kod Međunarodnog instituta za zaštitu intelektualne svojine u Ženevi. Napominjemo da je većina drugih vrsta pre dve godine zabranjena u zemljama EU zbog invazivnosti. Na našem podneblju uspeva preko 97,70 % sadnica, dok kada su u pitanju druge vrste taj procenat ne prelazi 50%. Razlog su slabosti na niske temperature, koje Bellissima jednostavno i lako podnosi. Saznaj više...

VAŽNI TEKSTOVI:

ZAŠTO GAJITI PAULOVNIJU

IZBOR SADNICA

PAULOVNIJA I TRŽIŠNI TRENDOVI

 

 

 

 

 • 99.7 %

  99.7 %

  klijenata je u potpunosti zadovoljno našim sadnicama.
 • 95.3 %

  95.3 %

  bi preporučilo nas svojim saradnicima i prijateljima.
 • 1